Om mig

Jag är diplomerad samtalsterapeut samt par & relationsterapeut i Psykosyntes med en femårig terapeututbildning från Psykosyntesinstitutet i Göteborg, samt en Par & Relationsterapeut-utbildning från Humanova Göteborg. 

Jag är även europeisk auktoriserad RACS Counsellor® och innehar EACs European Certificate of Counselling. Som samtalsterapeut och medlem i PSF, en yrkesförening för terapeuter, har jag förbundit mig att följa de etiska regler föreningen satt upp för yrkesutövande terapeuter i Sverige. Tystnadsplikt och regelbunden handledning hos erfaren och utbildad handledare är exempel på dessa regler. Dessa regler följer också den europeiska yrkesföreningen EFFPs krav för terapeuter som arbetar i Europa.

Bakgrund

Jag har en friskvårdskonsultutbildning med hälsopedagogik i botten. Mellan 1996-2000 arbetade jag bland annat med folkhälsofrågor i Göteborgs stad. Under en period på sexton år, har jag lett yogaklasser för personal på Sweco, Stadskansliet samt Trafikkontoret i Göteborg Jag har även lett Krimyoga  (hathayoga) & mindfulness för klienter inom Kriminalvården mellan åren 2008-2016.

Sedan 2016 och nu fortsatt har jag haft en anställning samt vikariat som familjestödjare på SOLROSEN, Räddningsmissionen Göteborg. Solrosen erbjuder stöd- & krissamtal till barn & familjer som har en familjemedlem i häkte, fängelse i Västra Götaland. I min roll som familjestödjare har jag även lett ett antal föräldragrupper inom kriminalvården för frihetsberövade föräldrar tillsammans med barnombud i Kriminalvården. 

Ytterligare utbildningar och verktyg

 • Mindfulnessinstruktör – Mindfulnesscenter Sverige

 • EFT-emotional freedom technique, knackning: 
  www.petastapleton.comwww.thetappingsolution.com,

 • Sorgbearbetning– Svenska institutet för sorgbearbetning

 • Non violent communication– (Giraffspråket) -The center for Nonviolent Communication i Stockholm.

 • Livsyoga/Kundaliniyoga enligt Tomas Frankell & Tofta Retreat, Kungälv.

 • Traumaanpassad yoga och dans- Josefin Wikström, Traumaanpassad yoga Sverige/Prisonyogaproject.

 • Barnyogaledare– Angelica Henriksson Studio Karma, Norrtälje

 • Somatic movement– Essential somatics, Martha Peterson (Thomas Hanna somatic education)

 • The Biology of Freeze and Overwhelm- Trauma Healing Accelerated, Dr Aimie Apigian MD, MS, MPH

Lite mer om mig

Jag inspireras av gammal kunskap från Hawaii; “The Spirit of Aloha- Living in Gratitude, Love & Sacred Relationship with all life” där kvaliteter som generositet, hjälpsamhet och tålamod betonas, och man även tillåter sig se ett värde i att må dåligt, då en kris kan innebära en möjlighet till personligt, psykologiskt & andligt växande. 
Sedan jag var väldigt ung har jag lockats att besöka heliga platser i världen för att få en djupare förståelse för min egen livsväg. Jag har alltid känt mig manad att gå “den fredliga vägen” i ord & handling i mötet med människor.

Mitt arbete är inte bara ett arbete eller en karriär för mig, utan mer ett kall och en stor glädje & tillfredställesle. Det utgår från hjärtat! 
Som allra mest levande känner jag mig, när jag kan stödja människor till att bli mer närvarande i kropp och sinne samt mer inlyssnande till det egna hjärtat, och i kontakt med det inre vägledningssystemet som kan guida oss tillbaka till “sanningen” inom oss själva- vår potential, essens- vår själ.

Varukorg