Traumaanpassad Yoga

OBS!! INSTÄLLD PGA SKADA!

Behöver dessvärre meddela att  prova-på kvällen med Traumanpassad Yoga den 31 aug och en efterföljande 8-veckors kurs med start den 21 sep är inställda pga skada.

 

OBS! INSTÄLLT PGA SKADA!!

När & Var PROVA PÅ KOSTNSDSFRITT torsdagen den 31/8 kl 18-19:30 på Moveri Järntorget i Göteborg.

OBS!! INSTÄLLT!!

Därefter erbjuds EN KURS UNDER 8 TORSDAGAR mellan kl.18-19:30 på Moveri, Järntorget i Göteborg. Start 21 sept. (OBS, ej 5/10 samt 2/11) Avslut 23 nov. 

OBS!! INSTÄLLT PGA SKADA!!

 

Beskrivning av yogan Yogapassens övningar är trygga, prestationsfria och passar alla. De fokuserar mot vagusnerven, vår mest dominanta nerv i det Parasympatiska (lugn & ro- delen) nervsystemet och är specifikt hjälpsamma vid ångest & traumatisk stress i kroppen då de lugnar & reglerar din kropp och ditt nervsystem. 

Traumaanpassad yoga är en evidensbaserad form av yoga som på ett positivt sätt kan påverka människors “läkning” av olika trauman, enskilt men också som stöd vid annan behandling.
Yogan har utvecklats bland annat på Boston Trauma Center, ett forskningscenter för studier och program kring trauma och traumabearbetning. I Sverige introducerades den Traumaanpassade  Yogan och vidareutbildningen år 2017 av Josefin Wikström www.traumaanpassadyoga.com som har ett nära samarbete med ledningen på Boston Trauma Center, och med bland annat Bessel van der Kolk, och är en del av Collectively rooted utbildningsteam tillsammans med ledande forskare från USA och internationellt.

3 nyckelelement

-Valmöjlighet/variation, som en motvikt till orsaken till trauma, ofta förlust av valmöjlighet, makt och inflytande över situationen.
 -Interception, medvetenhet om inre förnimmelser, som hunger, märka av hjärtslag, känna rörelserna inuti musklerna när kroppen rör sig osv. Uppleva kontakt eller brist på kontakt med den egna kroppen.
– Delad upplevelse, att tillsammans med andra, uppleva lugn och trygghet och gemenskap som kan motverka upplevelsen av isolering.

OBS!! INSTÄLLT PGA SKADA!!

    Varukorg